Räven raskar över isen...

För ungefär ett halvår sedan började jag och Dina träffa på en räv. Den springer omkring här bland betongen, i stadsdelen där bilar eldas upp stup i kvarten och gängen hänger som om detta var självaste New York. Mitt i detta, springer den där räven.

Vad jag för ett halvår sen trodde var en engångsföreteelse verkar snarare ha blivit helt vardagligt. Det är alltså en räv eller kanske flera, som springer omkring här.

Det första man som hundägare tänker, är: RÄVSKABB!  Det vill vi helst undvika att få.
 
Men det finns också ett annat problem med det här. Dina reagerar nämligen på ett mycket ovanligt sätt på de här rävarna. Ovanligt för att vara Dina, helt säkert alldeles vanligt för att vara hund. Är vi ute och ser räven kila förbi synfältet någonstans blir hon fast besluten om att få jaga räven. Hon kan få otroliga ryck efter andra djur också, men räven är rent ut sagt livsfarlig för den som håller Dina i kopplet när den är i närheten. Med det menar jag förstås inte att Dina blir aggressiv utan det kan hända att hon drar omkull en för att hon vill jaga räven.

Är vi däremot inne, och räven nosar på cyklarna och leker utanför fönstret, då förvandlas den annars alltid lugna och sansade "inomhus-Dina" till ett monster. Det händer ytterst sällan att hon gör väsen av sig mot djur hon ser ute, hon följer dem intresserat med blicken, hon kan börja gny eller i vissa fall till och med morra lite tyst, men hon skäller aldrig på någonting som är där ute.

Förutom räven... Det låter som att jag har en mördarhund härinne, och nu är jag nästan nervös för att öppna balkongdörren om kvällarna när jag ska röka, för om den där räven stryker omkring här ute så kommer Dina sätta igång igen och så småningom kommer nog grannarna att börja vrida på mungiporna - och inte av glädje. 

Jag funderar över varför Dina reagerar så enormt på just räven. Hon har sett rådjur, harar, igelkottar, katter, hundar, hästar, kossor, möss, kaniner, fåglar, råttor, .. ja, massor av djur, men det är just räven som gör henne helt tokig. Är det kanske för att det är en slags hot? Räven är ju ett rovdjur, men det är ju hunden och katten också. Att hon inte är aggressiv mot andra hundar beror förstås på att de är av samma art. Men Dina ser katter som roliga lekkamrater (även om inte katterna gör det...) så vad är det som gör just räven så speciell? Är det för att katten är så liten, eller kanske bara för att den är så vanlig, som de går bra? Eller är det just storleken på räven som gör den till ett hot? Jag vet inte vad det är men ni kanske vet bättre?




Jag måste ju också säga att jag är så glad för alla er goda läsare där ute! Tack för att ni inte har gett upp den här bloggen, för den kommer tillbaka ska ni se! Ni förtjänar alla en riktigt god jul, inte bara för att ni läser den här bloggen, utan för att ni har så goda hjärtan, ni tänker på andra och finns där för varandra, jag har sett hur ni kommunicerar med varandra via era bloggar eller genom kommentarer, så det är inte bara ur egoistisk synpunkt jag säger det, jag menar det verkligen:

Många av er har otroligt fina hjärtan, därför önskar jag er en lugn, skön och trevlig jul!


Behöver man tillägga att ni ska se upp med att ha chokladaskarna och nötterna inom räckhåll för era hundar? Jag tror faktiskt inte det, men jag lägger till det ändå. Inte bara för att ni då blir utan godsaker, utan självklart för att det faktiskt är farligt för hundarna att få i sig såna mängder choklad det ibland blir kring jul. Låt oss hoppas på en jul utan chokladsjuka hundar...




Kommentarer
Postat av: Beardis-flocken

Också vi önskar dig och Dina en riktigt GOD JUL! Vi är mycket glada att ni är tillbaka på bloggen med era läsvärda rapporter. - Julhälsningar och kramar från oss i beardis-gänget

2008-12-23 @ 19:34:57
URL: http://barfals.blogspot.com
Postat av: Nemo

Åh vad kul att du är tillbaka!! Även om det bara är för ett inlägg eller hundra :)

Ha en riktigt god jul, du och Dina!! Kram från Johanna o Nemo

2008-12-23 @ 20:47:18
URL: http://www.metrobloggen.se/viharhittatnemo
Postat av: LottaS

Det är så kul att höra av dig ibland. Räven var ju något att fundera på. Har inget svar på det. Ha en riktigt skön jul!

2008-12-24 @ 09:12:31
URL: http://metrobloggen.se/golden

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0